LBF 1 – Sporting Badhoevedorp 1

Dag 2 van de NPC, de inhaalwedstrijd tegen Sporting Badhoevedorp.

Bart Varkevisser

Zoals u wellicht weet is dag 1, met het oog op het resultaat, vlekkeloos verlopen. Aan ons de taak om dit zo succesvol mogelijk door te zetten.
We begonnen de zaterdagmorgen zoals gewoonlijk met een drankje en een broodje, waarna vervolgens de opstellingen werden doorgenomen. Na een balletje te hebben ingegooid, begon het boules spektakel. Alle 3 de doubletten gingen goed van start. Na een vrij korte maar toch spannende strijd liepen Didier en Dennis als eerst van het veld. De eerste winstpartij was binnen. Daarna volgden Leroy en Nicole. Ook zij wisten hun partij te winnen. Het was wachten op overwinning 3 van de dag. Maar die kwam er nog niet. Na een spannende partij verliezen Dirk en Yvonne net aan hun wedstrijd tegen een goed spelende tegenpartij.

2-1 de stand na ronde 1.

De triplettenronde. De opstellingen als volgt. Team 1 Dennis, Didier en Ik (Bart) en team 2 Dirk, Leroy en Nicole. Er volgden 2 moeizame partijen. Het team van Dennis leek steeds de boventoon te voeren tijdens de strijd, maar de puntenwinst in goede mènes met grote kansen bleef laag. Gelukkig niet té laag, want de partij werd uiteindelijk toch nog gewonnen. Deze partij kende wel enig oponthoud, vanwege wat onrust tijdens de andere partij. Deze onrust, kort samengevat als gebakken lucht, zorgde er gelukkig niet voor dat team 2 de wedstrijd verloor. Zo kwam de stand op 4-1. Deze 100% geslaagde ronde zorgde voor ontspanning in het gehele team.

Ronde 3. Met in het achterhoofd het scenario van vorig jaar, net niet promoveren vanwege 1 te veel verloren partij, stapte we het veld weer op. Elke partij telt. Deze ronde werd helaas gespeeld zonder Didier, die vanwege werk, gelijk na de triplettenronde, vertrok richting Schiphol. Nog voordat Didier zijn koffers had ingecheckt was de dag winnaar al beslist. Dennis en Yvonne waren binnen en mum van tijd hun tegenstanders de baas en bezorgde LBF 1 de winst. Maar goed, zoals gezegd, elke partij telt. Leroy en Ik speelden een zware partij. Maar… punt voor punt liepen we toch uit op onze tegenstander. Tot de laatste mène zag het er rooskleurig uit, maar helaas moesten we, naar aanleiding van een mindere werpronde, met verlies de bank weer op zoeken. Alle ogen waren nu gericht op de bloedstollende partij van Nicole en Dirk. Door middel van schitterend tireer werk van Dirk, maar ook vanwege de uitstekende plaatsballen van Nicole, wisten zij de winst binnen te halen. 6-2 de eindstand.

Al met al een goeie dag voor LBF 1. Dat vol zelfvertrouwen uitkijkt naar de clash tegen De boel de boule in Roelofarendsveen.